1
دانش پژوه سطح 2و3 پیوسته رشته فقه و اصول مدرسه علمیه عالی نواب مشهد
2
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان
چکیده
آیا مسلمانان (کشورهای اسلامی) میتوانند اعیان نجسه را با کفار معامله کنند؟ بنابر نظر مشهور در بحث تکلیف کفار به فروع، چنین معاملهای از این جهت که عنوان معاونت بر اثم بر آن صدق میکند، حرام است. از طرفی، قاعده الزام و برخی روایات مرتبط به موضوع، مهر صحت بر این معاملات میزنند. در این پژوهش پس از مفهوم شناسی و بررسی اجمالی قواعد مرتبط، راهکارهایی برای حل تنافی میان قواعد مذکور بیان شده است. تخصیص حکمی قاعدۀ معاونت بر اثم، بیان دو نوع تقیید برای موضوع حکم اعانه و تطبیق نظریه خطابات قانونی حضرت امام (ره) بهعنوان راهحلهای این تنافی مطرح شده است. باتوجه به جایگاه و آثار اقتصادی این بحث و تغییراتی که میتواند در سیاست های تجاری خارجی کشور ایجاد کند، پژوهش ذیل میتواند یکی از چالشهای این معاملات را برطرف کند. لازم به ذکر است که این پژوهش با روش کتابخانهای و رویکرد توصیفی تحلیلی، به سر انجام رسیده است.
نورائی, علی و میهن دوست, رضا . (1403). بررسی تنافی قاعده الزام و حرمت اعانه بر اثم با تطبیق بر حکم فروش اعیان نجس به مستحل. در مسیر اجتهاد, 1(1), 101-122.
MLA
نورائی, علی , و میهن دوست, رضا . "بررسی تنافی قاعده الزام و حرمت اعانه بر اثم با تطبیق بر حکم فروش اعیان نجس به مستحل", در مسیر اجتهاد, 1, 1, 1403, 101-122.
HARVARD
نورائی, علی, میهن دوست, رضا. (1403). 'بررسی تنافی قاعده الزام و حرمت اعانه بر اثم با تطبیق بر حکم فروش اعیان نجس به مستحل', در مسیر اجتهاد, 1(1), pp. 101-122.
CHICAGO
علی نورائی و رضا میهن دوست, "بررسی تنافی قاعده الزام و حرمت اعانه بر اثم با تطبیق بر حکم فروش اعیان نجس به مستحل," در مسیر اجتهاد, 1 1 (1403): 101-122,
VANCOUVER
نورائی, علی, میهن دوست, رضا. بررسی تنافی قاعده الزام و حرمت اعانه بر اثم با تطبیق بر حکم فروش اعیان نجس به مستحل. در مسیر اجتهاد, 1403; 1(1): 101-122.